zaterdag 24 september 2016

Dag 9: zonder foto's

Vandaag stond dan toch eindelijk Legoland op het programma want ondanks dat Cas verkouden is door alle airco en gisteren dus pas om 10 uur sliep stond hij vanochtend om 8 uur alweer vrolijk in de kamer.

Aangezien het wel een stukje rijden was zijn we snel aangekleed en in de auto gegaan. Na een tankbeurtje kwamen we na een klein uurtje dan toch aan bij Legoland.

Onderweg van de parkeerplaats vroeg Erica mij waar de toegangskaarten waren gebleven die ze aan mij had gegeven bij het uitladen van de auto. Helaas moest ik het antwoord verschuldigd blijven want ik was ze kwijt. Gelukkig had iemand anders ze op de grond zien liggen en aangezien onze familienaam op de buggy staat had ze ons op deze manier teruggevonden.

Met de tickets terug in ons bezit begaven we ons naar de toegangspoorten om ons toegang geweigerd te worden wegens het ontbreken van de juiste stempels en handtekeningen. We moesten ons melden bij het loket dus terwijl ik  dat deed begon Cas maar alvast aan zijn eerste bouwwerk.



Na de formaliteiten afgehandeld te hebben was het nu dan toch tijd om het park in te gaan.

          

Als eerste kwamen we bij een soort indoor speelboerderij van duplo en dus was Cas meteen de eerste 20 minuten zoet.

   

                                     
Hier tegenover zit een soort treintje in de vorm van een tractor en hier wou Cas wel in. Zo gezegd zo gedaan dus met goede zin stapte we de wachtrij in. Toen het onze beurt was en we in het karretje stapte kregen we de veiligheidsgordel niet vast wegens gebrek aan materiaal of een overdaad aan lichaamsgewicht. Ondanks dat het treintje zijn route stapvoets aflegt was de bediende niet te vermurwen en moest ik plaats maken voor Erica en Cas om toch nog de route af te kunnen leggen.


Nu vond ik het ook wel eens tijd worden om een attractie te beleven en aangezien het kwik alweer was opgelopen tot ruim boven de 30 graden viel de keuze op een waterattractie.



Nou dat hebben we geweten, het is de bedoeling dat je in een bootje gaat zitten en je drijfnat laat spuiten door mensen die aan de kant staan langs de baan. Die kan je dan vervolgens zelf weer natspuiten met de waterpistolen op de boot. Je begrijpt hilarisch en drijfnat kwamen we het bootje weer uit.

Nu was het gelukkig warm genoeg dus drogen gaat snel, we liepen een riddergedeelte in en kwamen uit bij een draken achtbaan van Nederlandse makelij(vekoma). Nu gaat Cas het liefst in alle achtbanen waar hij in mag en hij had mazzel want hij werdt geschikt bevonden en kon zo dus plaatsnemen.

     

Het was inmiddels middag geworden en dus kwamen onze magen in protest, gekozen werdt voor de lokale specialiteit: Apple Fries. Ja je hoort het goed gefrituurde appelpartjes met kaneelijs. De Amerikanen willen best fruit eten maar het moet er niet te gezond uit zien en zo dus dit alternatief.


Cas vond het maar raar en koos voor zijn eigen "verse" appelpartjes.

Tegenover dit eettentje zit een enorm carrousel met wel 2 verdiepingen en omdat Cas hier de hele lunch tegenaan had zitten kijken gunde we hem wel een rondje.

  

Daarna was het tijd om terug te gaan naar het riddergedeelte voor een rondje in de rups.



Nu kwamen we bij een soort attractie aan waar het de bedoeling is dat je op een paard gaat zitten die vervolgens licht stuiterend een parcours aflegt. Nu konden er geen 2 personen op het legopaard en dus had Cas de eer voor het eerst een attractie alleen te bezoeken.

   
Hierna hebben we hem nog even lekker laten bouwen met blokken die hier overal liggen

Het was inmiddels tijd geworden voor de waterski-piraten nat spetter-stuntshow volgens mijn timetable dus haasten we ons naar de tribunes om dit te gaan bekijken.
  

Wel grappig om ineens die bekende LEGO poppetjes te zien bewegen op groot formaat. Ik hoop maar dat Cas er geen nachtmerries aan over houdt.

  

Na de show zijn we verder het park ingelopen en al snel kwamen we bij een viertal torens uit waar je jezelf met een touw op kan trekken om zo een mooi uitzicht te hebben over het park.

  

Bovenin deze toren zag Cas de volgende attractie al die zijn interesse trok en dit was een soort bootje welke vast zit aan een draaischijf waardoor je dus heel rond draait.



Het liep inmiddels al tegen 4en en aangezien het park om 5 uur dicht ging moesten er keuzes gemaakt worden.  De keuze viel op een soort darkride met laserguns waarmee je op mummies moet schieten en het moet gezegd worden: Cas is angstig goed in dit soort schietattracties.



De laatste attractie van de dag werdt de souvenirshop waar Cas zijn LEGO verzameling goed heeft kunnen uitbreiden.

Hierna was het toch echt weer tijd om  huiswaarts te gaan en na het halen van wat sandwiches bij de plaatselijke diner kwam ook deze dag weer tot een einde.

Cas heeft een leuke dag gehad maar was toch een klein beetje teleurgesteld, hij had verwacht van een "legoland" dat er alleen maar blokjes zouden zijn waarmee hij kon bouwen maar dat was helaas niet zo. Natuurlijk heeft hij flink gespeeld en gelukkig heeft hij inmiddels weer genoeg voorraad om ook hier verder te bouwen.

Morgen een dagje Hollywood Studio's van de Disney clan te beginnen met een ontbijtje samen met Cas zijn vriendjes van het Disney Junior televisiekanaal.

Tot morgen allemaal!

1 opmerking: