woensdag 28 september 2016

Dag 13: laatste Disney dagje

Het is hier inmiddels Dinsdag de 27ste en omdat we morgen nog even wat inkopen moeten doen en wat moeten inpakken was vandaag dan ons laatste Disneyworld dagje aangebroken.

We hadden bedacht om in de ochtend even naar Epcot te gaan om daar voor een laatste keer de raceauto baan "Test Track"  en deltavlieger over de wereld simulator "Soarin" te bezoeken, maar aangezien Cas deze ochtend had uitgekozen om even lekker uit te slapen liepen we pas tegen 10 uur Epcot binnen.

Dit park was nu een uurtje open maar al helemaal vol gelopen en de gewenste attracties hadden een wachttijd van 90 minuten staan. Na gisteren hebben we ons lesje wel geleerd en dus kozen we na kort overleg om Epcot voor nu te laten voor wat het was en de monorail te nemen naar het Magic Kingdom om nog wat fastpassen te verzilveren.

Hier aangekomen hebben we meteen de meet&greet met Tinkerbell nog een tweede kans gegeven en deze keer lukte het gelukkig wel om Cas vrolijk op de foto te krijgen.

  


Hierna zijn we nog een laatste keer afgedaald in de wildwaterbaan "Splash Mountain" en aangezien we nu bijna vooraan zaten zijn we deze keer goed nat geworden.

     



Vlakbij deze wildwaterbaan zit een heel klein stukje natuurschoon "Tom Sawyers Island" genaamd. Hier kan je alleen heen met een vlot en omdat we toch even geen plannen hadden zijn we een rondje met tourguide Cas gaan lopen over dit heerlijke rustig stukje tussen al het pretparkgeweld.

  

 

Nu was het toch echt tijd om afscheid te nemen van het Magic Kingdom en waar kan dat nou beter dan in de favoriete attractie van Cas: de Seven Dwarfs Mine Train. Een laatste ritje werdt dus gemaakt daarna hebben we onszelf nog even getrakteerd op een heerlijke Funnel cake en een fresh fruit waffle sandwich.

Tijdens het eten vroeg Cas of er misschien nog een mogelijkheid bestond om op bezoek te gaan bij Pooh beer en dus hebben we nog een laatste ritje gemaakt in de honingpotten van Pooh.

Hierna was het toch echt tijd om weg te gaan en aangezien we nog mooie fastpassen konden krijgen voor Soarin in Epcot zou dit onze volgende stop worden. Op de weg naar de uitgang moest wel even een sanitaire stop gemaakt worden en terwijl Erica gaar behoefte deed kwam daar ineens Stitch aangelopen dus toen Erica klaar was zijn we eerst maar even in de rij gaan staan voor een fotomoment.

  


Nu was het dan toch echt klaar en we namen de  monorail naar Epcot. Onderweg werdt het weer wel steeds slechter en tegen de tijd dat we bij Epcot aankwamen was de hel losgebarsten en was het noodweer geworden.

Nu weten wij als ervaren Florida-gangers dat het wel heel hard kan regenen in Florida maar dat dit nooit lang aanhoudt, we hebben dus even staan schuilen en zijn toen door de laatste druppels naar Soarin gelopen.

Hier aangekomen hebben we een schitterende vlucht gemaakt boven de hele wereld in slechts 7 minuten en nadat we weer geland waren was het weer gelukkig weer opgeknapt en konden we lekker in het zonnetje naar club cool lopen.

  

Dit is een gebouwtje dat beheert wordt door de Coca-Cola company en je kan hier frisdranken van over de hele wereld uitproberen. Cas heeft ook nog een bekertje op maar besloot het merendeel toch over zijn shirt en buggy heen te gooien waardoor we gedwongen werden meteen een grote schoonmaakactie te houden voordat Cas aan zijn buggy vastgeplakt zou zitten.

Schoongemaakt en opgefrist gingen we naar de laatste attractie van deze vakantie: Test Track. Een soort racebaan waar je je eigen virtuele auto kan testen en goed uitgewaaid stonden we een half uurtje later weer buiten.



We hebben nog even staan kijken bij de fontein die net een show weggaf en daarna zijn we naar de auto gewandeld.



We hebben vanavond weer heerlijk gegeten bij The olive garden en daarna zijn we nog wat boodschappen gaan halen bij de super target.


Morgen geen plannen en overmorgen melden wij ons alweer op Orlando Airport voor de terugvlucht. Voor nu weer bedankt voor het lezen en tot morgen!

1 opmerking:

  1. He jammer al haast weer voorbij. Volgens mij hebben jullie het heerlijk gehad en zeker Cas heeft extra genoten van elke dag. Jullie hebben een top vakantie gehad! Nog even 1 dag relaxen maar, goed uitrusten voor de reis terug.

    BeantwoordenVerwijderen