dinsdag 20 september 2016

Dag 5: een dolfijne dag

Om te beginnen alvast mijn excuses voor de flauwe woordgrap in de titel van deze dag. De kenner heeft het natuurlijk allang door, we zijn vandaag in seaworld geweest.

Maar eerst zijn we vanochtend naar blizzard beach gereden. Een waterpark van Disney welke in het teken staat van ijs en sneeuw, toch een rare gewaarwording als je met 35 graden in je zwembroek in een skilift zit om een waterglijbaan af te gaan.

Een heel mooi park waar we ons goed hebben vermaakt tot een uurtje of 12.

wanneer de zon op zijn hoogste punt staat en het gevaar op verbranding het hoogst is besluiten we aan te kleden en naar de auto te gaan. Daar aangekomen geeft de auto een buitentemperatuur aan van 45 graden maar dit nemen we met een korreltje zout. Het is wel loeiheet geworden.

45 graden

Seaworld is onze volgende bestemming en terwijl Erica ons hierheen rijdt neemt Cas even een powernap.

Bij snel ingang van Seaworld wordt meneer weer wakker en kunnen we dus meteen het park in.

Op de plattegrond kunnen we zien dat de dolfijnenshow bijna begint en dus rijden we in sneltrein vaart door het park. Wel kopen we onderweg een beker die we de hele dag mogen bijvullen met frisdrank en sap.

Met een volle beker limonade genieten we van de dolfijnen en de acrobaten.

Dolfijn

Na deze indrukwekkende show gaan we naar het dolfijnenbassin om dolfijnen te enctounteren want op de plattegrond staat: this is your chance to touch an dolphin. Helaas was de trainer niet zo duidelijk als de plattegrond en maakte iedereen op duidelijke wijze op attent dat we op minimaal 10 centimeter weg moesten blijven bij het bassin. Weinig encountering dus.

Gelukkig mochten de roggen wel geaaid worden en daar had onze dierenvriend wel zin in. Hij heeft zelfs nog wat visjes gevoerd.

Rog 1  Rog 2

We waren toevallig nu dichtbij het verblijf van de zeeschilpadden en na het uitzitten van een redelijk suffe 3d show konden we gelukkig toch ook nog echte schilpadden aanschouwen, die zijn trouwens toch sneller dan we dachten dus een foto maken was niet zo heel makkelijk,

 

Schildpad  Schildpad 2

Scildpad 3

De pinguïn attractie stond nog op het programma dus met een flinke omweg (bordjes lezen is moeilijk) kwamen we hieraan...om tot de ontdekking te komen dat deze dicht was. Geen nood er begon ook nog een huisdierenshow. Deze was ook zeer de moeite waard en we missen onze kleine huis-tijger ook best wel een beetje,  wees gerust hier komen we ook wel weer overheen.

Het was inmiddels tijd geworden voor de orca show en hier waren we toch eigenlijk voor gekomen, maar ja als je dan onderweg het aquarium met haaien tegenkomt kan je toch niet anders dan hier even te kijken. Dus wij waren naar de haaien (sorry, alweer zo'n slechte woordgrap).

IMG-20160919-WA0002

Na de haaien was het dan eindelijk tijd voor de orca's.

 

Cas bij Shamu stadium

Helaas na 2 sprongen in het water werd de show stilgelegd wegens regen en onweer in de omgeving. Nu hebben we begrepen dat orca's erg slecht tegen water kunnen dus we zijn maar opgestapt. Toch nog een paar mooie foto’s gemaakt:

Orca 

Orca 2

We zaten nog niet koud in de auto of al het hemelwater wat er in de buurt te vinden was daalde op ons neer. Maar ja als je honger hebt dan kan je ook wel door de regen rijden.

The olive garden wachte op ons, dit is een Italiaans restaurant waar we eigenlijk iedere florida vakantie terugkomen en ook deze keer hebben we er heerlijk gegeten.

We zijn na het eten terug gereden naar het appartement en hebben heerlijk gedoucht aangezien we het best koud hadden. De temperatuur is inmiddels terug gelopen naar 25 graden brrrrr.

25 graden

Morgen staat het dierenpark van Disney: het animal kingdom op het programma. Voor nu fijne avond en tot morgen.

2 opmerkingen:

  1. Wat was het een hitte vandaag! Goede keuze om in een waterpark te beginnen.
    SW blijft leuk, wel een beetje jammer dat de orka show gestopt moest worden, maar het was ook wel een stortbui met bliksem en donder.
    Lost of Fun in AK!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk om mee te kunnen genieten met jullie avonturen. De temperatuur laat zich van zijn goede kant zien zo te lezen en af en toe een Florida buitje hoort erbij natuurlijk :-) Geniet morgen in Animal Kingdom wij vonden dit park erg mooi! Ik blijf gezellig met jullie meelezen.

    BeantwoordenVerwijderen