woensdag 21 september 2016

Dag 6: Beestachtig Leuk

Zoals gisteren al gezegd stond vanochtend het Animal Kingdom op het programma, Zo gezegd zo gedaan. Dus aankleden, ontbijten en en insmeren met zonnebrand,

Tijdens het ontbijt had ik gezien dat er vanmiddag een plekje vrij was gekomen in de ijssalon waar we heel graag nog een ijsje wilde eten, Nou hoor ik jullie denken; een reservering in een ijssalon? Je zal toch wel gewoon een ijsje kunnen halen in Amerika? Dat klopt maar wat er zo speciaal aan dit ijsje is hou ik nog even geheim.

Eerst dus naar het Animal Kingdom, dit is een pretpark van Disney welke in het teken staat van...juist ja dieren. Nu kwamen wij om 9:30 aan op de parkeerplaats en liepen tegen 10:15 het park in. Bijna een uur van parkeerplaats naar entree, hoe dat kan?

Bij Disney moet je eerst je auto kwijt op een parkeerplaats zo groot als een voetbalveld, vervolgens loop je nog een end naar het trammetje waar je dus eerst de buggy in moet klappen en vervolgens mee naar de ingang van het park wordt gereden. Daar aangekomen wordt je verzocht eerst in de rij te staan voor een uitvoerige tassencontrole en daarna een metaaldetector. Dan mag je doorlopen naar de daadwerkelijke entree om eerst je magicband (entreekaartje op de polsband) te laten scannen en vervolgens je vingerafdruk, We hebben minder veiligheidsmaatregelen gehad op de vlucht hierheen dan bij het betreden van een Disneypark.

Maar goed we waren dus binnen. Wat een schiterend park is dit toch, het hele park is vol met diverse tropische planten waarvan ik de naam niet weet en in het midden staat een hele grote indrukwekkende boom waar een paar honderd dieren in gegraveerd zijn, De uitgelezen kans voor een paar standaard foto's dus:

Tree of Life voorkant  Tree of life achterkant

Alleen een beetje jammer van die mensen die er elke keer voor staan op al die foto's. Ook nog maar een  van de boom zelf dan

20160920_104837

Hierna zijn we naar een 3-D show gegaan over klein ongedierte en aangezien dit momenteel Cas zijn intresse heeft leek het ons wel leuk, Dat vondt Cas gelukkig ook en waar 80% van de kinderen van Cas zijn leeftijd het op het laatst uitbrulde van de schrik (er zitten ook nogal wat special effects in de show verwerkt) brulde Cas het ook uit....van het lachen wel te verstaan. Hij heeft genoten en vondt het een mooie show alleen wel heel kort zij hij zelf.

Hierna zijn we op safari gegaan en hebben diverse mooie dieren gezien vanuit deze bus.

Bus safari Bord safari

Deze rit duurde gelukkig wel lang genoeg voor Cas, althans hij was het na 15 minuten wel zat en wou eigenlijk halverwege de rit al uitstappen omdat er geen gevaarlijke slangen waren. Wel Giraffen, een Cheeta en Neushoorns:

Giraf Cheeta
Neushoorn

In dit park is ook "Rafiki Planet Watch" te vinden. Dit is een onderzoekscentrum en operatiecentrum voor gewonde dieren. Ook is hier een kinderboerderij te vinden en dus gingen we met de trein op weg naar dit centrum.

Hier aangekomen stonden Knabbel & Babbel op ons te wachten en dan kan je de kans natuurlijk niet laten schieten even een knuffel te geven en meteen een mooie foto te laten maken.

Knabbel knuffel  Babbel knuffel

Knabbel groepsfoto

Hierna zijn we het operatiecentrum ingelopen waar net een Gibbon geopereerd werden maar Cas zag iets veel interessanters. Rafiki uit The Lion King stond te wachten en als Cas zelf graag op de foto wil, wie zijn wij dan om hem tegen te houden.

Rafiki 1  Rafiki 2

We hebben Cas ook nog maar even los gelaten tussen de andere dieren op de kinderboerderij:

Cas met varken  20160920_122528

We zijn hierna maar teruggegaan om vroeg te lunchen aangezien we vanmiddag nog een reservering hadden bij de ijssalon en dus hebben we heerlijk gegeten. Ze hebben hier trouwens super handige bakjes in de supermarkt met stukjes appel, druiven en stukjes kaas, deze vallen goed in de smaak bij Cas dus we hebben er maar meteen een paar ingeslagen.

20160920_202325  20160920_202251

Tijdens het eten begon het te spetteren en daarna wat harder te spetteren. Cas heeft even lekker in de plassen gestampt maar was nog niet nat genoeg en dus stond de wildwaterbaan op het programma.

Dit is een soort Piranha boot uit de Efteling en je vaart hier door een fictieve gekapte regenwoud om vervolgens met een rotgang naar beneden te storten in een hele grote bak met water en dit is het eigenlijk wel. We waren allemaal doorweekt dus missie in elk geval geslaagd.

Nu konden we nog 1 ding doen en aangezien de Lion King show bijna begon zijn we hierheen gelopen. Ondanks het feit dat Cas geen woord Engels spreekt heeft hij geweldig genoten en hij kwam ook tot de conclusie dat hij eigenlijk nooit meer weg wou uit Amerika. We hebben hem nog maar niet verteld dat we al bijna op de helft zijn.

20160920_150830

De parkdag zat erop dus we zijn rustig naar de auto terug gelopen en hebben de TomTom ingesteld op de ijssalon welke trouwens gelegen is in dit prachtige resort:

IMG-20160920-WA0006

Het bijzondere aan deze ijssalon is dat ze hier niet zomaar een ijsje serveren maar ook de fameuze "Kitchen Sink". Dit is een ehhhm..ijsje met de volgende inhoud.
  • ½ cup fudge topping, warmed
  • ½ cup butterscotch topping, warmed
  • ½ cup peanut butter topping, warmed
  • 1 medium banana, sliced in 1/2 –inch slices
  • 1 cinnamon spice cupcake (2 ½ x 1 ¼-inch), quartered
  • 1 angel food cupcake (3 x 1 ½-inch), quartered
  • 2 4-oz. scoops vanilla ice cream
  • 2 4-oz. scoops chocolate ice cream
  • 2 4-oz. scoops strawberry ice cream
  • 1 4-oz. scoop mint chocolate chip ice cream
  • 1 4-oz. scoop coffee ice cream
  • 3 tablespoons chocolate syrup
  • ¼ cup marshmallow crème
  • ¼ cup strawberry topping
  • ¼ cup pineapple topping
  • 1 14-oz can dairy whipped topping
  • 1 brownie (6-inch x 6-inch), quartered
  • 1 regular-sized (2 ounce) candy bar, quartered
  • 4 chocolate cookies with cream filling
  • 1 tablespoon sliced toasted almonds
  • 1 tablespoon dark and white chocolate shavings
  • 1 tablespoon chocolate cookies with cream filling, crushed
  • 1 tablespoon chopped jellied orange slices (approximately 2 large slices)
  • 1 tablespoon milk chocolate chip morsels
  • 1 tablespoon peanut butter chip morsels
  • 1 tablespoon chocolate sprinkles
  • 1 tablespoon rainbow sprinkles
  • ½ cup drained maraschino cherries
Klein ijsje toch? Deze wordt geserveerd in een “”Kitchen Sink” met sirene’s en een hoop toeters en bellen. Ik heb er een filmpje van gemaakt:



En natuurlijk nog wat foto’s

Vol:

Volle kitchensink 1 Volle kitchensink 2

Halfvol:
Lege kitchensink 1 Lege kitchensink 2

We hebben hem net voor de helft opgekregen maar het was zeker de moeite waard.

Hierna zijn we maar terug gereden naar het appartement en Cas hebben we daar nog even laten spelen in het kleine speeltuintje vlak achter ons huis.

Morgen Epcot dus het belooft weer een drukke dag te worden. Tot dan!

2 opmerkingen:

  1. Weer een super leuke dag!!! Jullie genieten, dat is van de gezichten af te lezen. Tja die kitchen sink is wel een giga "ijsje" zeg, en dan nog zoveel er van op krijgen vind ik al knap! Kan me goed voorstellen dat Cas wil blijven, het is hier toch wel fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jullie hebben je best gedaan met de kitchensink

    BeantwoordenVerwijderen