maandag 26 september 2016

Dag 11: een dagje van niks moet

Vandaag hadden we een rustdagje ingepland dus vanochtend hebben we eerst uitgeslapen tot wel 8 uur, laten we het er maar op houden dat we moeilijk in het ritme komen.

We hebben vanochtend rustig aan gedaan en eerst even met de LEGO gespeeld. Hierna besloten we aan Cas te vragen wat hij wou doen, zijn antwoord was duidelijk: hij wou graag zwemmen. Nu konden we wel naar het pierenbadje op het resort maar als er bij de toegangskaarten van Disney ook toegang zit voor de waterparken waarom zou je dan.

De beslissing werd dus genomen om naar Typhoon Lagoon te gaan. Zwembroeken mee en de auto in. Bij het waterpark aangekomen waar het overigens best druk was zijn we snel omgekleed en het grote golfslagbad ingedoken, deze produceert golven tot wel 9 meter hoog en dan is het onmogelijk te blijven staan.

Hierna wilde we wat glijbanen opzoeken maar in al zijn enthousiasme maakte Cas een flinke smakkerd waardoor zijn knieën allebei wat geschaafd waren. Dus de glijbanen moesten even wachten en eerst werd even een bezoekje gebracht aan de EHBO in het park voor het betere pleisterwerk. De pleisters zouden houden in het water maar moesten eerst 10 minuten droog gehouden worden. Dit gaf een mooie gelegenheid om wat te eten.

Cas koos een bakje aardbeien met druiven en kaas en papa en mama gingen voor de iets minder gezonde keuze en lieten zich de mini donuts goed smaken.

Na het eten was het dan toch eindelijk tijd voor een glijbaan. Als eerste kozen we voor de family raft waarin je in een grote rubberen band een parcours aflegt. Erg leuk maar we vinden de versie in het andere waterpark toch leuker.

Hierna zijn we even gaan kijken in het kindergedeelte maar aangezien dit voor echt de allerkleinste is gemaakt was Cas vrij snel uitgekeken.

Nu was er nog wel een glijbaan die onze attentie trok maar gewone glijbanen waar je op je billen vanaf gaat kennen ze hier niet. Hier zijn enkel glijbanen waar je op een rubberen bootje/band vanaf gaat, nadeel hiervan is wel dat je dus niet met je kind tussen je benen kan afdalen maar dat hij zijn eigen band moet hebben. Best spannend dus om een kleuter zonder zwemdiploma maar met drijfvest af te laten dalen maar goed Erica eerst dan Cas en als laatste ikzelf en het ging prima.

We vonden het wel welletjes geweest, het was per slot van rekening een rustdagje en het kwik was inmiddels ook weer opgelopen tot ruim boven de 30 graden.

We wilden nog een cadeautje voor Cas halen welke we van de week gezien hadden in de Premium outlet en dus zette we koers naar dit winkelcentrum. Helaas was het product inmiddels al uitverkocht dus onverrichter zake gingen we weer naar de auto, op weg kwamen we langs een speeltuintje en Cas moest eventjes spelen. Gelukkig was er ook nog een ander meisje van 4 die graag met Cas wou spelen en terwijl de kinderen bezig waren hebben wij eventjes gezellig zitten praten met de vader van dit meisje die hier in Orlando wonen.

Erg gezellig maar het liep tegen etenstijd en het idee voor vanavond lag bij het Rainforest Café. Hier hebben ze in het restaurant een tropisch regenwoud nagebouwd vol met dieren die iedere 10 minuten gillen alsof ze geslacht worden.

   

Wij hebben een heerlijke pasta met pesto en kip gegeten en Cas heeft zich tegoed gedaan aan de wonderlijke combinatie van Mac&Cheese met appelmoes....ach hij eet in elk geval.



Na het eten zijn we lekker naar het appartement gereden en heeft Cas nog even zijn ogen dichtgedaan. Bij het appartement heeft Cas nog even in het nabij gelegen speeltuintje gespeeld en nu ligt hij lekker op bed want morgen hebben we nog een dagje Magic Kingdom gepland.

Het gaat inmiddels opschieten en in tegenstelling tot sommige van jullie vinden we dat best jammer. Het is in elk geval nu al een vakantie om nooit meer te vergeten en voor het geval dat dit wel gebeurd hebben we gelukkig genoeg foto's.

Voor nu fijne Maandag en tot morgen!

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk vakantie vieren, lekker alleen doen waar je zin in hebt!
    Cas lekker uitgerust voor een dagje MK morgen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, als je graag de verslagen met foto's leest kan je me altijd opzoeken op Facebook onder Jeroen van Doesburg 😊

      Verwijderen