Zoals gisteren al gezegd, stond vanochtend het Animal Kingdom op het programma. Zo gezegd, zo gedaan: aankleden, ontbijten en insmeren met zonnebrand.
Tijdens het ontbijt zag ik dat er vanmiddag een plekje vrij was gekomen in de ijssalon waar we heel graag nog een ijsje wilden eten. Nou hoor ik jullie denken: een reservering in een ijssalon? Je zult toch gewoon een ijsje kunnen halen in Amerika? Dat klopt, maar wat er zo speciaal aan dit ijsje is, houd ik nog even geheim.
Eerst dus naar het Animal Kingdom, een pretpark van Disney dat helemaal in het teken staat van… juist ja, dieren. We kwamen om 9:30 aan op de parkeerplaats en liepen pas om 10:15 het park binnen. Bijna een uur van parkeerplaats tot entree, hoe kan dat?
Bij Disney moet je eerst je auto kwijt op een parkeerplaats zo groot als een voetbalveld. Vervolgens loop je een eind naar het trammetje, waar je de buggy inklapt en mee naar de ingang wordt gereden. Daar aangekomen is een uitvoerige tassencontrole en metaaldetectie, waarna je pas door mag naar de entree. Daar laat je je MagicBand scannen en wordt je vingerafdruk genomen. We hebben minder veiligheidsmaatregelen gehad op de vlucht hierheen dan bij het betreden van een Disneypark.
Maar goed, we waren dus binnen. Wat een schitterend park is dit toch! Overal tropische planten waarvan ik de namen niet ken, en middenin een enorme indrukwekkende boom met honderden dieren erin gegraveerd. De uitgelezen kans voor wat standaardfoto’s dus:
Alleen jammer van de mensen die steeds voor de foto’s staan. Daarom ook nog maar een foto van de boom zelf.
Hierna zijn we naar een 3D-show gegaan over klein ongedierte. Dat sluit momenteel goed aan bij Cas zijn interesses, dus dat leek ons leuk. Gelukkig vond Cas het ook leuk: waar 80% van de kinderen het op het laatst uitbrulde van schrik (er zitten flink wat special effects in), lachte Cas zich kapot. Hij vond het een mooie show, alleen wel erg kort.
Daarna zijn we op safari gegaan en hebben we diverse mooie dieren gezien vanuit een bus.
De rit duurde lang genoeg voor Cas, al was hij na 15 minuten wel een beetje klaar en wilde eigenlijk halverwege al uitstappen omdat er geen gevaarlijke slangen waren. Wel zagen we giraffen, een cheeta en neushoorns.
In het park is ook “Rafiki’s Planet Watch” te vinden, een onderzoekscentrum en operatiecentrum voor gewonde dieren, met een kinderboerderij. We gingen met de trein op weg naar dit centrum.
Daar aangekomen stonden Knabbel & Babbel op ons te wachten, natuurlijk kon een knuffel en een foto niet ontbreken.
Vervolgens gingen we het operatiecentrum in waar net een gibbon geopereerd werd, maar Cas zag iets veel interessanters: Rafiki uit The Lion King.
Daarna hebben we Cas nog even losgelaten tussen de dieren op de kinderboerderij.
We zijn hierna maar teruggegaan om vroeg te lunchen aangezien we vanmiddag nog een reservering hadden bij de ijssalon en dus hebben we heerlijk gegeten. Ze hebben hier trouwens super handige bakjes in de supermarkt met stukjes appel, druiven en stukjes kaas, deze vallen goed in de smaak bij Cas dus we hebben er maar meteen een paar ingeslagen.
Dit is een soort Piranha-boot uit de Efteling, waarbij je door een fictief gekapt regenwoud vaart en vervolgens met een rotgang naar beneden stort in een grote bak water. We waren allemaal doorweekt, missie geslaagd!
Nu konden we nog één ding doen: de Lion King show, die bijna begon. Ondanks dat Cas geen woord Engels spreekt, heeft hij er enorm van genoten. Hij kwam tot de conclusie dat hij eigenlijk nooit meer weg wilde uit Amerika. We hebben ‘m nog maar niet verteld dat we al bijna halverwege zijn.
De parkdag zat erop, dus we liepen rustig naar de auto.
Het bijzondere aan deze ijssalon is dat ze niet zomaar een ijsje serveren, maar ook de fameuze “Kitchen Sink”. Dit is een gigantisch ijsje met onder andere:
- ½ cup fudge topping, warmed
- ½ cup butterscotch topping, warmed
- ½ cup peanut butter topping, warmed
- 1 medium banana, sliced in 1/2 –inch slices
- 1 cinnamon spice cupcake (2 ½ x 1 ¼-inch), quartered
- 1 angel food cupcake (3 x 1 ½-inch), quartered
- 2 4-oz. scoops vanilla ice cream
- 2 4-oz. scoops chocolate ice cream
- 2 4-oz. scoops strawberry ice cream
- 1 4-oz. scoop mint chocolate chip ice cream
- 1 4-oz. scoop coffee ice cream
- 3 tablespoons chocolate syrup
- ¼ cup marshmallow crème
- ¼ cup strawberry topping
- ¼ cup pineapple topping
- 1 14-oz can dairy whipped topping
- 1 brownie (6-inch x 6-inch), quartered
- 1 regular-sized (2 ounce) candy bar, quartered
- 4 chocolate cookies with cream filling
- 1 tablespoon sliced toasted almonds
- 1 tablespoon dark and white chocolate shavings
- 1 tablespoon chocolate cookies with cream filling, crushed
- 1 tablespoon chopped jellied orange slices (approximately 2 large slices)
- 1 tablespoon milk chocolate chip morsels
- 1 tablespoon peanut butter chip morsels
- 1 tablespoon chocolate sprinkles
- 1 tablespoon rainbow sprinkles
- ½ cup drained maraschino cherries
En natuurlijk nog wat foto’s
Vol:
Halfvol:
We hebben het net voor de helft opgekregen, maar het was zeker de moeite waard.
Hierna zijn we teruggereden naar het appartement en hebben Cas nog even laten spelen in het kleine speeltuintje vlak achter ons huis.
Morgen staat Epcot op het programma, dus het belooft weer een drukke dag te worden. Tot dan!
Weer een super leuke dag!!! Jullie genieten, dat is van de gezichten af te lezen. Tja die kitchen sink is wel een giga "ijsje" zeg, en dan nog zoveel er van op krijgen vind ik al knap! Kan me goed voorstellen dat Cas wil blijven, het is hier toch wel fantastisch!
BeantwoordenVerwijderenjullie hebben je best gedaan met de kitchensink
BeantwoordenVerwijderen